Featured Posts

Joost Schoenmakers wint plankentoernooi (met foto's en video's)

21/12/2019

Op vrijdag 20 december streden 20 deelnemers tijdens het jaarlijkse plankentoernooi om de gewilde "gouden plank". Organisator Wouter de Heide had de 20 deelnemers ingedeeld in twee 7-kampen en één 6-kamp. De nummers 1 t/m 3 gingen vervolgens door naar de vervolgronden. De nummers 4 t/m 7 speelden na de meerkampen ook nog enkele vervolgwedstrijden. Alle wedstrijden werden gespeeld volgens een 'best-of-three' tot de 11 punten. 

 

Kijk hier voor de foto's van het toernooi en hier voor een video van de complete finale tussen Wilco en Joost. Een korte video van het laatste punt in de halve finale tussen Wilco en André staat hier.

 

Om 20 uur werd de poule-indeling geloot en konden de wedstrijden beginnen. 

 

In poule A werd Joost Schoenmakers 1e, Wouter de Heide 2e en André Hoekstra 3e.

In Poule B werd Rob Broumels 1e, Joery Hemelaar 2e en Peter van Dissel 3e.

In Poule C werd Wilco Klasen 1e, Dion Meesters 2e en Joep Schoenmakers 3e.

 

Door de nummers 3 van de 3 poules werd nog geloot wie automatich door mocht naar de laatste 8. Dat bleek André Hoekstra te zijn. Joep Schoenmakers en Peter van Dissel speelden nog één wedstrijd voor de laatste plaats bij de laatste 8. Die wedstrijd wist Joep te winnen.

 

De kwartfinales waren als volgt: 

Joost Schoenmakers tegen Joep Schoenmakers. Winnaar: Joost

Wilco Klasen tegen Wouter de Heide. Winnaar: Wilco

Joery Hemelaar tegen Dion Meesters. Winnaar: Joery

André Hoekstra tegen Rob Broumels. Winnaar: André

 

Vanaf de halve finale werden de wedstrijden in best-of-five gespeeld. In de eerste halve finale wist Joost vrij eenvoudig met 3-0 van Joery te winnen. De halve finale tussen Wilco en André werd een enorme thriller waarbij Wilco nog enkele matchpoints wist te overleven maar uiteindelijk in de 5e game met 12-10 wist te winnen. Zijn laatste punt was een "schitterende" kantbal. Kijk hier voor een korte video van dit laatste punt in de halve finale tussen Wilco en André. 

 

In de finale wist Joost de eerste game eenvoudig te winnen. De 2e game was met 11-9 voor Joost. In de 3e game had Joost op 10-3 7 matchpoints. Pas op 10-9 benutte Joost zijn 7e matchpunt en wist daarmee zijn titel van vorig jaar succesvol te verdedigen. 

 

De complete uitslag: 

 

1.  Joost Schoenmakers
2.  Wilco Klasen
3.  André Hoekstra
4.  Joery Hemelaar
5.  Joep Schoenmakers
6.  Wouter de Heide
7.  Rob Broumels
8.  Dion Meesters
9.  Paul Verhaard
10. Peter van Dissel
11. Nico Schuit
12. John van Oers
13. Johnny Mijs
14. Ludo Gommers
15. Edwin van Dorst
16. Ad Roverts
17. Corina van Eekelen-Voorbraak
18. Richard Wagtmans
19. Wesley Konings
20. Marcel van Dorst

 

Hieronder de nummers 1 t/m 3 met van links naar rechts Wilco, Joost en André. 

 

 

 

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

2001 - 2020 TTV ODT