Sjoerd Broos wint ODT Ultimate toernooi (met foto's en video)

Op vrijdag 21 juni werd voor de 4e keer het ODT Ultimate toernooi georganiseerd. Organisator Joost Schoenmakers had de 16 deelnemers (en daarmee was het maximum aantal deelnemers bereikt) ingedeeld in twee 8-kampen.

Kijk hier voor de foto's van het toernooi.

Kijk hier voor een video (waarbij Joep, bij een 11-10 voorsprong, denkt de kwartfinale van Wouter de Heide gewonnen te hebben, maar waarbij Wouter, zoals altijd, de bal toch weer terug op tafel weet te krijgen).

Op de 2 Ultimate tafels (die bestaan uit 4 normale tafeltennistafels met een netje van ruim 30 cm hoog), werden wedstrijden van 1 game tot 11 punten gespeeld. Na afloop van de 8-kampen speelden de nummers 5 t/m 8 nog één plaatsingswedstrijd en de nummers 1 t/m 4 uit de 8-kampen een kwartfinale, halve finale en finale.

Behalve 13 ODT-ers waren ook 3 spelers van buiten ODT aanwezig. Oud ODT-lid Sjoerd Broos en Danny Goossens en Karl Wijnen uit België. Onze Belgische vrienden dachten voor een 'gewoon' gezellig toernooi ingeschreven te hebben, want ze hadden nog nooit van 'Ultimate table tennis' gehoord. Ze moesten dus wel even wennen, maar ze hebben zich prima vermaakt.

De 2 poule uitslagen waren als volgt:

Poule A

1. Sjoerd Broos

2. Joep Schoenmakers

3. Pim Godschalk

4. Wouter van Eekelen

5. Joery Hemelaar

6. Laszlo Czika

7. Ad Roverts

8. Danny Goossens

Poule B

1. Wilco Klasen

2. Joost Schoenmakers

3. Wouter de Heide

4. Dion Meesters

5. Sietse van Meer

6. Dylan Suijkerbuijk

7. Johnny Mijs

8. Karl Wijnen

De plaatsingswedstrijden voor de plaatsen 9 t/m 16 leverde het volgende op:

9. Joery Hemelaar

10. Sietse van Meer

11. Dylan Suijkerbuijk

12. Laszlo Czika

13. Johnny Mijs

14. Ad Roverts

15. Karl Wijnen

16. Danny Goossens

In de kwartfinales wist Sjoerd te winnen van Dion met 11-2. Hierbij moet vermeld worden dat Dion deze 2 punten zelf heeft gescoord. Het waren geen fouten van Sjoerd......

Pim wist na een 0-5 achterstand met 11-9 te winnen van Joost.

Joep verloor in een thriller met 15-13 van Wouter de Heide. Zie ook deze video waarbij hij denkt de winst binnen te hebben.

Wouter van Eekelen won, in ook een hele spannende game, met 13-11 van Wilco Klasen.

De halve finales werden gespeeld in "Best-of-three".

Sjoerd wist, door opgave van Pim in de 1e game (hij ging door zijn enkel), deze halve finale te winnen.

Wouter de Heide won verrassend eenvoudig van Wouter van Eekelen met 11-6, 11-1.

In de finale was Sjoerd een maatje te groot voor Wouter de Heide. Sjoerd won verdiend met 11-8, 11-3. Hiermee wist Sjoerd voor de 2e keer het ODT Ultimate toernooi op zijn naam te schrijven.

Hieronder de 2 finalisten van het 4e ODT Ultimate toernooi. Meer foto's zijn hier te vinden.