Featured Posts

Zeer spannende finale bij plankentoernooi (met foto's en video)

22/12/2018

Op vrijdag 21 december 2018 werd het jaarlijkse plankentoernooi gespeeld (kijk hier voor de foto's en hier voor de video). Organisator Wouter de Heide had de 17 deelnemers in een 8-kamp en een 9-kamp ingedeeld. Zoals gebruikelijke werden de poules volledig op basis van loting ingedeeld. De, op papier, sterkste spelers bleken redelijk over de 2 groepen verdeeld te zijn. In wedstrijden van 2 games werden vervolgens in ongeveer 2 uur deze meerkampen afgewerkt. 

De nummers 1 t/m 4 van beide meerkampen plaatsen zich voor de kwartfinales die in een best-of-three werden gespeeld. De halve finales, wedstrijd om 3e en 4e plaats en de finale werden in een best-of-five gespeeld. Ook de nummers 5 t/m 8 van beide poules speelden nog één plaatsingswedstrijd. 

De kwartfinales werden gespeeld door: 

Wouter van Eekelen en Youri Hemelaar (winst voor Wouter)

Joost Schoenmakers en Joep Schoenmakers (winst voor Joost)

Paul Verhaard en Wouter de Heide (winst voor Paul) 

WIlco Klasen en Johnny Mijs (winst voor WIlco)

  

In de halve finale wist Joost van Paul te winnen en was het verdedigende spel van Wilco in 4 games te veel voor Wouter van Eekelen. 

In de wedstrijd om de 3e en 4e plaats wist Wouter vervolgens in 4 games van Paul te winnen.

 

De finale tussen Wilco en Joost was een zeer spannende. Joost zou bij winst alweer voor de 8e keer de gouden plank kunnen winnen. WIlco was er op gebrand om sinds lange tijd het plankentoernooi weer een keer op zijn naam te schrijven. 

Joost kwam in de finale goed uit de startblokken en wist de eerste game vrij eenvoudig te winnen. In de 2e en 3e game kon Joost het verdedigende spel van Wilco niet doorbreken en beide games gingen naar Wilco. In de 4e game kwam WIlco met 3-0 op voorsprong maar Joost wist daarna 7 punten op rij te maken en ook de game naar zich toe te trekken. In de 5e game kwam Wilco weer op voorsprong maar bij 8-8 had Joost de stand weer gelijk getrokken. In enkele enorme lange en spannende rally's waren de volgende 3 punten voor Joost waardoor hij uiteindelijk via een 11-8 overwinning in de 5e game de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. 

 

De volledige uitslagen van het ODT Plankentoernooi: 

1. Joost Schoenmakers

2. WIlco Klasen

3. Wouter van Eekelen

4. Paul Verhaard

5 t/m 8: Joep Schoenmakers

5 t/m 8: Johnny Mijs

5 t/m 8: Youri Hemelaar

5 t/m 8: Wouter de Heide

9: Dion Meesters

10. John van Oers

11. Ad Roverts

12. Marcel van Dorst

13. Peter van Dissel

14. Rob v.d. Valk

15. Ruud van Dorst

16. Wesley Konings

17. Michal Sobczynski

 

Alle foto's van het plankentoernooi zijn hier te vinden. 

Een video met diverse rally's van de finale is hier te vinden. 

 

De nummers 1 t/m 3 van het plankentoernooi 2018 met vlnr Wouter, Joost en Wilco:

 

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

2001 - 2019 TTV ODT