Verrassende uitslagen bij Stijve spieren toernooi (met foto's)

Op vrijdagavond 31 augustus werd het seizoen geopend met het traditionele "Stijve spieren toernooi"  (kijk hier voor enkele foto's). 26 deelnemers hadden zich ingeschreven om de spieren weer eens los te spelen. Er werd gestart in meerkampen van 4 of 5 spelers om de plaatsingen voor de A en B groep te bepalen. De nummers 1 en 2 van iedere groep zouden zich plaatsen voor de A groep, de overige spelers voor de B groep. En dit leverde uiteindelijk een aantal verrassende uitslagen op.

Van de geplaatste spelers wisten b.v. Rob Broumels (door een nederlaag tegen de verrassende Pim Godschalk) en Frie Nouwens (door een nederlaag tegen o.a. Rob v.d. Valk) de A-klasse niet te bereiken. In twee 6-kampen werd er vervolgens gespeeld in de A-klasse en in een 6-kamp en 7-kamp in een B-klasse. In best-of-3 wedstrijden gespeeld om de bovenste plaatsen. De nummers 1 en 2 in beide klassen gingen vervolgens spelen voor de winst.

In de A-klasse waren de uitslagen als volgt:

Eerste 6-kamp:

1. Joost Schoenmakers

2. Christ v.d. Brand

3. Gory Buermans

4. Frits Knobel

5. Ludo Gommers

6. Rob v.d. Valk

Tweede 6-kamp:

1. Paul Verhaard

2. Wilco Klasen

3. Antoine Steendijk

4. Wouter van Eekelen

5. Joery Hemelaar

6. Pim Godschalk

In de B-klasse waren de uitslagen als volgt:

6-kamp:

1. Rob Broumels

2. Frie Nouwens

3. Kees Nuyten

4. Peter van Dissel

5. Richard Wagtmans

6. Frank Konings

7-kamp

1. Ronny Matthijssen

2. Paul van Delft

3. Joep Schoenmakers

4. Ad Roverts

5. Corina van Eekelen

6. Veerle Rijsdijk

7. Wesley Konings

De halve finale in de A-klasse leverde een 3-1 overwininning op voor Joost tegen Wilco.

In de andere halve finale wist Paul met 3-0 te winnen van Christ.

In de halve finales van de B-klasse wist Rob met 3-1 te winnen van Paul en was Frie met 3-0 te sterk voor Ronny.

In de finale van de A-klasse speelde Paul erg sterk. Hij kwam dan ook 2-0 voor tegen Joost. Joost wist de wedstrijd toch nog om te keren en hij won uiteindelijk met 11-8 in de 5e game. Daarmee wist hij de titel in de A-klasse voor zich op te eisen.

De finale van de B-klasse had net zo goed de finale van de A-klasse kunnen zijn. In deze verrassende finale was Rob te sterk voor Frie. Rob pakte daarmee de titel in de B-klasse.

Hieronder 2 foto's van de winnaars Joost en Rob. Kijk hier voor een kleine aantal foto's van het toernooi.