Featured Posts

Wouter van Eekelen en Dylan Suijkerbuijk winnen 3e Ultimate toernooi (met foto's)

Op vrijdag 1 juni werd voor het 3e jaar op rij een Ultimate toernooi in de ODT accommodatie georganiseerd (kijk hier voor de foto's). Ultimate tafeltennis is een vorm van tafeltennis waaruit de wedstrijdtafel bestaat uit maar liefst 4 normale wedstrijdtafels. Na binnenkomst van de jeugdleden werd door organisator Joost Schoenmakers de speciale spelregels uitgelegd (zo mag je na een foute service een tweede keer serveren, moet de service diagonaal en mag de bal 2 keer stuiten). Rond 19 uur konden de 10 ingeschreven jeugdleden aan de slag. Na 2 vijfkampen met wedstrijden van 1 game, werd er door de nummers 1 en 2 in een halve finale en finale beslist wie zich de Ultimate kampioen jeugd mocht noemen. De favorieten Dylan Suijkerbuijk en Joep Schoenmakers wisten volgens verwachting de finale te behalen. Waar vorig jaar Joep nog van Dylan wist te winnen, was het deze keer Dylan die Joep met 15-7 wist te verslaan. De finale werd gespeeld in 1 game tot 15 punten.

 

De complete uitslag bij de jeugd is als volgt:

1. Dylan Suijkerbuijk

2. Joep Schoenmakers

3. Jeroen Broos

4. Ties Keijzer

5. Jurre van Gaans

6. Arnoud Broos

7. Jannolica Vermeulen

8. Merlijn van Berkel

9. Toine Rommers

10. Seth Frijters

 

Nadat rond 20:30 uur de prijzen waren uitgereikt, konden de 14 senioren van start. Joep Schoenmakers en Dylan Suijkerbuijk waren ook bij de senioren weer van de partij. Er werd hier gespeeld in 2 zevenkampen met wedstrijden van 1 game tot 11 punten. De nummers 1 t/m 4 van iedere poule gingen door voor de kwartfinales. De nummers 5 en 7 speelden nog één plaatsingswedstrijd. 

Wouter de Heide wist, als winnaar van vorig jaar, zijn poule te winnen. Hoewel hij van Wouter van Eekelen verloor werd hij uiteindelijk op puntentelling toch eerste in zijn poule. Joost Schoenmakers wist de andere poule te winnen. Hij versloeg o.a. nipt Sjoerd Broos en Wilco Klasen. 

De uitslagen van de kwartfinales waren als volgt: 

Joost Schoenmakers - Joep Schoenmakers 11-5

Joery Hemelaar - Wouter van Eekelen: 6-11

Pim Godschalk - Sjoerd Broos: 12-10

Wilco Klasen - Wouter de Heide: 11-9

In de kwartfinale vielen er toch 2 grote verrassingen te noteren. WIlco was 4e in zijn poule geworden maar slaagde erin om in een lange wedstrijd Wouter de Heide, de nummer 1 van de andere poule, met 11-9 te verslaan.

De andere verrassing kwam op naam van Pim Godschalk. Hij wist na een ruime achterstand uiteindelijk Sjoerd Broos, die na een aantal maanden weer een batje ter hand had genomen, met 12-10 te verslaan. 

Deze kwartfinales zorgden voor de volgende halve finales:

Joost Schoenmakers - Wouter van Eekelen: 3-11

Pim Godschalk - Wilco Klasen: 11-3

Geen spanning dus in de halve finales, Wouter en Pim waren duidelijk een maatje te groot voor resp. Joost en Wilco.

De finale werd gespeeld in één game tot 15 punten. Wouter nam vanaf het begin een voorsprong en gaf die met afwisselend spel niet meer uit handen, ondanks de de mooie ballen van Pim. Het werd uiteindelijk 11-5 voor Wouter die daarmee zijn eerste Ultimate titel wist te veroveren. 

 

De complete uitslag bij de senioren:

1. Wouter van Eekelen

2. Pim Godschalk

3/4. Wilco Klasen

3/4. Joost Schoenmakers

5/8. Joep Schoenmakers

5/8. Joery Hemelaar

5/8. Sjoerd Broos

5/8. Wouter de Heide

9. Dylan Suijkerbuijk

10. Dion Meesters

11. Richard Wagtmans

12. Ad Roverts

13. Abel Theunis

14. Corina van Eekelen

 

Na afloop werden rond 00:30 uur de prijzen uitgereikt door Joost Schoenmakers. Maar een aantal spelers had er nog geen genoeg van en ging nog even door met een gezellig dubbelspel. En iedereen was het er over eens dat we dit toernooi volgend jaar weer op de agenda moeten zetten. 

 

Kijk hier voor alle foto's van het 3e ODT Ultimate toernooi.

 

 

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

2001 - 2019 TTV ODT