Verslag die Meede toernooi

31/01/2018

Op zondag 28 januari deden Arno de Legé, Joery Hemelaar en Joost Schoenmakers mee aan het jaarlijkse die Meede toernooi in Made. Arno en Joery speelden in de S2 klasse (enkelspel en samen het dubbel). Joost speelde in de S1 klasse (enkelspel en in het dubbel met dubbelpartner Johan ’t Hooft van Hotak ’68).

Arno en Joery hadden het zwaar in het enkelspel van de S2 klasse. Van iedere 4-kamp of 5-kamp gingen 2 spelers door naar de vervolgronden. Arno kwam helaas niet tot winst in zijn poule (ook met tips van Joost kon hij helaas niet van o.a. Lauw Kopmels winnen). Hij verloor 2 van zijn 3 wedstrijden echter in 5 games en van de latere poule-winnaar Samir Amrani Nejjar verloor hij met 11-9 in de 5e game.

Joery wist in zijn 5-kamp 2 van de 4 wedstrijden te winnen. Hij eindigde met 2 andere spelers op een gedeelde 2e plaats maar werd op game-saldo helaas 4e. Net als Arno was Joery hiermee dus uitgeschakeld voor de vervolgronden.

Joost speelde een goede 5-kamp in het enkelspel. Hij verloor van de latere toernooiwinnaar Richard Verstijlen en wist te winnen van Tommy Gimbrere, Boy van Zundert en Ramon Clijsen. Daarom werd Joost 2e en was hij door naar de volgende ronde. Daarin trof hij de sterk spelende (en latere finalist) Tristan Benschop. Joost verloor deze partij met 14-12 in de 4e game en was daarmee uitgeschakeld.

In het dubbelspel ging het prima voor Joery en Arno in de poule-fase. Ze wisten alle drie hun partijen te winnen. In de kwartfinale eindigde hun toernooi helaas door een nederlaag (11-9 in de 4e game) tegen de latere winnaars Robert Huijbregts en Mathieu Verdeyen.

Joost en Johan hadden een pittige poule in het dubbelspel. Na winst op Peter Kooremans en Paralympisch kampioen Kelly van Zon, moesten ze een nederlaag incasseren tegen Johan Verhoeve en Ronny Oonincx. Door een zwaarbevochte overwinning op Tristan Benschop en Sven van Gils en gunstige uitslagen in de andere wedstrijden, wisten Joost en Johan toch nog een eerste plaats in hun poule te behalen.

In de kwartfinale waren hun tegenstanders Enrico Schoën en Steven Tang. Na een 2-0 achterstand kwamen Johan en Joost terug tot 2-2. De 5e game werd na een matchpoint op 10-9 helaas met 12-10 verloren. Hierdoor waren Johan en Joost uitgeschakeld in het dubbelspel.

De 3 ODT deelnemers kunnen terugkijken op een gezellig en sterk bezet toernooi waarbij ze vele wedstrijden konden spelen.

Kijk voor alle uitslagen van het die Meede toernooi op toernooi.nl.