Featured Posts

Uitgebreid verslag ODT clubkampioenschappen

19/01/2018

Met maar liefst 30 ODT senioren en 7 ODT- jeugdspelers was er weer een traditioneel grote opkomst tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen. Van de 4 titelverdedigers van vorig jaar (Sjoerd Broos in de topklasse, Sietse van Meer in de A-klasse, Stefan Doosjen in de B-klasse en Dylan Suijkerbuijk bij de jeugd), was jammer genoeg alleen Dylan aanwezig om zijn titel met hand en tand te verdedigen. De senioren waren, volgens het inmiddels al enkele jaren erg spraakmakende ELO-puntensysteem, in 2 klassen onderverdeeld. Dit jaar waren er niet voldoende deelnemers om een topklasse te maken. In de A- klasse waren 17 ODT’ers onderverdeeld in één poule van 5 en twee poules van 6. De B- klasse-spelers mochten nog meer poulewedstrijden spelen in resp. een 7-kamp en een 6-kamp. De beste 8 stroomden door naar de kwartfinales volgens het k.o.-systeem totdat er uiteindelijk maar één winnaar overbleef. In de jeugdklasse zou er via één grote 7-kamp uiteindelijk de nieuwe jeugdclubkampioen van 2018 uit de bus komen.

In deze jeugdklasse deden Levi, Thomas en René voor het eerst mee met de clubkampioenschappen en zo konden zij veel wedstrijden spelen als goede voorbereiding voor de nieuwe voorjaarscompetitie. Jurre was zelfs zo enthousiast dat hij, na enkele jaren niet te hebben getafeltennist, zich weer had ingeschreven bij ODT en zo gelijk mee kon doen met dit toernooi. De strijd om de titel zou gaan tussen Joep, Christian en Dylan. En die barstte dan ook vol spanning en sensatie los! Vorig jaar werd Dylan licht verrassend clubkampioen door Joep achter zich te laten. Dit keer was Joep uit op sportieve revanche, maar hij kreeg stevige tegenstand. Opnieuw verloor Joep van Dylan in een kraker (8-11 5e game). Aangezien Christian met 3-1 had gewonnen van Dylan en in 3 games had verloren van Joep, eindigde Joep toch als eindwinnaar en werd hij zo voor het eerst jeugdclubkampioen van ttv ODT!

Ook in de B- klasse ontspon zich een fascinerende strijd om de titel tussen maar liefst 8 spelers die allemaal zeer aan elkaar gewaagd waren en allen reële kansen hadden om ‘all the way’ te gaan. In poule A van de B- klasse eindigde de als 8e geplaatste Dick verrassend als poulewinnaar en de als 5e geplaatste Frank werd ook enigszins verrassend 2e in deze poule door Rob naar de 3e plaats te verwijzen. De als 1e geplaatste Laszlo begon sterk met 3 winstpartijen, maar z’n laatste 3 poulewedstrijden verloor hij in drie 5-game- krakers. Zodoende eindigde hij als 4e en plaatste zich nog ternauwernood voor de kwartfinales. In de andere B- klasse poule was het minstens zo spannend om de bovenste 4 plaatsen. Paul eindigde als 4e . Ronny, Kees en Ad Roverts eindigden hun poule met evenveel winstpartijen. Na onderling resultaat eindigde Kees als 3e, Ad als 2e en de als 2e geplaatste Ronny toch nog als poulewinnaar. In de kwartfinales ging de strijd verder. Dick had een w.o. tegen Paul, die de vervolgrondes helaas niet meer kon meespelen. Rob won vervolgens van Ad in 3 games. Kees schakelde de sterk spelende Frank (gevaarlijke outsider voor de titel) uit in 3 games en de droomfinale (1e en 2e geplaatste spelers tegen elkaar) vond nu al in de kwartfinale plaats tussen Laszlo en Ronny. Laszlo wist Ronny met 3-1 te bedwingen. De halve finale was vervolgens het eindstation voor Dick, die in een spannende wedstrijd verloor van Rob. In de andere halve finale legde Laszlo beslag op het 2e finale ticket door de zegereeks van Kees af te remmen. De B- klasse finale Laszlo-Rob was dezelfde wedstrijd als de allerlaatste wedstrijd in de poulefase. In deze thriller wist Rob toen met 13-11 in de 5e game te winnen. In de hoogstaande en gelijkopgaande finale nam Laszlo sportieve revanche. Met 11-8,11-13,11-6 en 13-11 wist hij op z’n 5e matchpoint toe te slaan en zo voor het eerst ODT clubkampioen in de B- klasse te worden. Hij zorgde voor eenzelfde huzarenstukje als Sietse vorig jaar in de A- klasse door als nummer 4 v/d poule ternauwernood de poule te overleven en dan toch als toernooiwinnaar te eindigen!  Als beloning voor een ijzersterk toernooi-optreden legde Rob beslag op het zilver.

In de A- klasse waren 17 hongerige wolven op jacht om elke prooi, die op hun pad kwam, te verslinden. Natuurlijk slaagde niet iedereen erin om zijn honger naar succes te stillen. Van deze 17 beste ODT- senioren zouden uit de 3 poules alle poulewinnaars, alle nummers 2 en de twee beste nummers 3 de kwartfinales bereiken. Joost en Jeroen waren de torenhoge titelfavorieten, maar om de overige 6 kwartfinale-tickets werd strijdlustig gevochten tussen veel ODT’ers, die elkaar geen duimbreed toegaven. Vorig jaar won Sjoerd de topklasse en Sietse de A- klasse. Zij waren er dit jaar helaas niet bij, dus er zou sowieso een nieuwe clubkampioen in de A- klasse komen.

In poule A (5-kamp) werd Jeroen oppermachtig poulewinnaar door slechts één game (tegen Paul Verhaard) te verliezen. Paul, Wouter de Heide, Arno en Gory streden voor de andere 2 kwartfinale- plaatsen. De als 6e geplaatste Paul verloor weliswaar z’n 1e partij tegen Arno, maar wist de cruciale wedstrijden tegen Gory en Wouter wel te winnen. Zo eindigde hij als 3e . Wouter (7e ), vorig jaar nog verliezend finalist in de A- klasse, speelde geen sterk toernooi. Hij legde het zowel tegen Paul als tegen Arno af in 3 games en wist dus verrassend genoeg de kwartfinales niet te bereiken. De verrassing in deze poule was Arno (12e geplaatst), die als 2e eindigde door met z’n pure aanvalsspel Paul en Wouter te verrassen en alleen van Jeroen en Gory verloor.

In poule B (6-kamp) waren de aanvallers, allround- spelers en verdedigers gelijkmatig verdeeld. Joost en Chris probeerden hun aanvallende wapens in te zetten, terwijl met name Joery en Frie hun verdedigende stellingen zo goed mogelijk probeerden dicht te metselen. Hier moesten de allround- spelers Wilco en Marcel een strategisch antwoord op zien te vinden. Joost, Wilco en Frie begonnen sterk met ieder 2 winstpartijen op rij. Joost (2e geplaatst) wist verder alles met 3-0 of 3-1 te winnen en ging overtuigend naar de kwartfinales. Ook Wilco (5e geplaatst) plaatste zich met overtuigende cijfers voor de kwartfinales. Veel lastige spelers wist hij in 3 games te verslaan. Alleen zijn wedstrijd tegen Joery was er wel eentje in de categorie marathonpartijen! (12-10 winst in 5e game). De strijd om de 3e plaats was zeer spannend. Frie, Joery en Chris hadden alledrie twee winstpartijen. Op onderling resultaat werd Joery 3e , Chris 4e en Frie 5e. Als minste nr.3 was Joery desalniettemin toch uitgeschakeld voor de kwartfinales. In poule C (6-kamp) wist Rob Broumels (4e geplaatst) ongeslagen poulewinnaar te worden door Wouter van Eekelen (3e geplaatst) op een verrassende nederlaag te trakteren. Ook in deze poule was het weer ongemeen spannend voor de plekken 2,3 en 4. Na exact gelijk onderling resultaat, gaven het aantal gewonnen/verloren punten in de games (!) de doorslag: Frits belandde zo op de 2e plaats, Wouter op de 3e plaats én kwartfinale en helaas was Nick strijdend tenonder gegaan en als 4e ging hij net niet door naar de kwartfinales.

In elke kwartfinale eindigde de wedstrijd in 3 games, maar er zaten veel ‘close’ games bij. Jeroen moest al gelijk tegen Wouter van Eekelen. Jeroen liet zich niet verrassen en won gedecideerd met

3-0. ‘Pitbull’ Wilco zette z’n tanden in het solide spel van Frits en won in 3 zware games. Rob wist Arno’s snode halve finaleplannen een halt toe te roepen en ging ook door naar de halve finales. Tenslotte was Joost in 3 games te sterk voor Paul. In de halve finales streed Wilco voor wat hij waard was tegen z’n nieuwe teamgenoot Jeroen. Desalniettemin moest hij Jeroen na 3 games feliciteren met de overwinning en net als 2017 genoegen nemen met de gedeeld 3e plaats. Net als veel voorgaande toernooien, behaalde Wilco ook nu  opnieuw het maximaal haalbaar resultaat. In de andere halve finale (Rob – Joost) was er een fascinerend gevecht bezig om dat felbegeerde 2e finale- ticket. Rob kwam ijzersterk uit de startblokken en kwam op een 2-0 voorsprong in games. Joost zou Joost niet zijn als hij zich niet zou terugknokken in de wedstrijd met z’n variatie in tactiek en z’n wilskracht. Toch kwam Rob in de 4e game tot 9-9 en was dus slechts 2 punten verwijderd van een finaleplaats. Joost ontsnapte á la Houdini en wist zijn’comeback’ in de 5e game te verzilveren met een 3-2 overwinning.

In een spannende finale was Jeroen Christianen (ELO:1755) vooraf licht favoriet tegen Joost (ELO:1686). Joost bleek echter ook nu weer over veel wapens te beschikken om het iedereen erg lastig te maken. De finale leek naar een 5e game te gaan, maar uiteindelijk wist Joost het aanvallende spel van Jeroen te neutraliseren en ging hij er met 3-1 (11-8,11-9,7-11,13-11) met de winst vandoor.

De titel in de hoogste seniorenklasse was na 5 jaar weer in zijn handen en voor de 9e keer(!)(in 18 jaar). Na Jeroen de Heide (2014),Sjoerd(2015+2017) en Jeroen Christianen (2016) kan Joost zich eindelijk weer de beste ODT- seniorspeler van ODT noemen.           

De nieuwe clubkampioenen Joost Schoenmakers, Laszlo Czika en Joep Schoenmakers mogen in 2018 een jaar lang genieten van hun zwaarbevochten toernooioverwinning.

 

Wouter de Heide (Toernooi organisator ‘ODT Clubkampioenschappen 2018’)

 

Welke ODT speler zie hier in actie? Kijk hier voor alle foto's van de ODT Clubkampioenschappen.

 

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

2001 - 2019 TTV ODT