Wouter de Heide wint Ultimate toernooi (met foto's)

Op vrijdagavond 23 juni werd bij ODT het 2e Ultimate Table Tennis toernooi gespeeld. Ultimate Table Tennis is tafeltennis op 2 hele grote tafels (bestaande uit 4 normale tafeltennistafels). 16 deelnemers hadden zich ingeschreven en Sjoerd Broos, de titelverdediger, was de te kloppen man. Kijk hier voor de foto's van het toernooi.

Aan het begin van het toernooi werd het toernooischema uitgelegd en werden de speciale regels verduidelijkt. Zo mag de bal 2x stuiten, moet je diagonaal serveren en mag je één keer fout serveren.

De 16 deelnemers werden ingedeeld in twee 8-kampen. Er werden wedstrijden gespeeld van één game tot de 15. Gezien het vele loopwerk dat verricht moest worden, was een wedstrijd van één game tot de 15 voor velen al meer als genoeg. De eindstand in de twee 8-kampen was als volgt:

Poule A:

1. Sjoerd Broos (7 uit 7)

2. Wouter de Heide (6 uit 7)

3. Nico Schuit (5 uit 7)

4. Abel Theunis (3 uit 7)

5. Joep Schoenmakers (3 uit 7)

6. Stefan Doosjen (3 uit 7)

7. Arnoud Broos (1 uit 7)

8. Corina van Eekelen (0 uit 7)

Poule B

1. Pim Godschalk (6 uit 7)

2. Joost Schoenmakers (6 uit 7)

3. Wilco Klasen (6 uit 7)

4. Dylan Suijkerbuijk (4 uit 7)

5. Dion Meesters (3 uit 7)

6. John van Oers (2 uit 7)

7. Ad Roverts (1 uit 7)

8. Jeroen Broos (0 uit 7)

Na de poules speelden Joep Schoenmakers en Dylan Suijkerbuijk om de winst bij de jeugd. Joep Schoenmakers wist in een spannende wedstrijd met 17-15 te winnen.

In de kwartfinales waren de uitslagen als volgt.

Sjoerd - Dylan: 15-10

Nico - Joost: 7 - 15

Wouter - Wilco: 15-11

Abel - Pim: 14-16

Pim had met name moeite om als winnaar van poule B, de nummer 4 van poule A te verslaan. Maar de nummer 2 van vorig jaar trok uiteindelijk toch aan het langste eind.

In de halve finales werd er gespeeld om 2 gewonnen games tot de 11. De uitslagen:

Sjoerd - Joost: 11-5, 12-10

Wouter - Pim: 17-19, 11-9, 11-7

De wedstrijd Wouter tegen Pim was een ware slijtageslag die Wouter uiteindelijk, na ongeveer 3 kwartier, wist te winnen. Sjoerd en Joost speelden met name in de 2e game lange en mooie rally's.  Sjoerd bleek daarin net de sterkste.

Dat het met de conditie van Wouter wel goed zit, bleek in de finale. Onvermoeibaar wist hij alle ballen van Sjoerd weer terug op tafel te brengen. En daarmee wist Wouter met twee keer 11-7, toch wel verrassend, van Sjoerd te winnen.

Hieronder de trotse winnaar Wouter de Heide. Kijk voor meer foto's hier