Verslag en eindstand teamtoernooi 2017 (met foto's)

08/06/2017

Rond de klok van 10.30 uur maakte ODT zich op deze 1e Pinksterdag van 2017 alweer op voor de 12e editie van het Open ODT- teamtoernooi, dit keer voor het eerst met de nieuwe hoofdsponsor Kanjers!Uitzendbureau. Vorig jaar waren er nog 20 duo’s die zich inschreven. Dit jaar waren er 16 ingeschreven koppels, waarvan helaas één koppel niet aanwezig was.
In de A- klasse waren titelverdedigers Danny Roks / Vicky Schijven jammer genoeg niet van de partij. Toch waren in deze klasse drie erg sterke teams samengesteld, namelijk Sjoerd Broos / Wilco Klasen (ODT), Jeroen Christianen / Nico Schuit (ODT) en Joost Schoenmakers / Ronnie Oonincx (ODT/ The Backhands). De andere drie A-klasse- koppels, die zich niet zonder slag of stoot gewonnen zouden geven, waren Tonnie Brouwers / Twan Vos (Backhands/ Never Despair), Antoine Steendijk / Paul Verhaard (ODT) en Wouter de Heide (invaller voor Steven Tang) en Nick Broos (ODT). In twee driekampen streden zij om een plek in de finaledriekamp. Uiteindelijk sloegen de favoriete koppels Sjoerd / Wilco, Jeroen / Nico en Joost/ Ronnie zich overtuigend naar de beste 3. Hierin wonnen Sjoerd / Wilco met 2-1 van Joost / Ronnie, o.a. dankzij een thriller van een dubbelpartij (11-8, 5e game!). Zij wisten ook overtuigend van Jeroen / Nico te winnen,zodat Sjoerd / Wilco de nieuwe toernooiwinnaars waren van 2017. In de B- klasse mochten 9 andere koppels strijden om de eer en de prijzen. Dit zou op papier een spannende aangelegenheid worden, zeker gezien de zeer kleine verschillen in gemiddelde elo-teamratings tussen de beste vijf B-klasse koppels! Deze 9 koppels waren in drie gelijkwaardige 3-kampen ingedeeld. Voor alle duo’s zou er ’s middags weer een driekamp gespeeld worden om te spelen voor resp. plaatsen 1 t/m 3, 4 t/m 6 en 7 t/m 9. De drie poulewinnaars zouden dus gaan strijden om de toernooiwinst in deze klasse. De titelverdedigers van Die Meede, Sven van Gils / Wim Bloemer (fervente toernooispelers), waren natuurlijk gebrand op een nieuwe toernooizege. Zij werden echter toch wel verrassend uitgeschakeld door het opkomende ODT-duo Pim Godschalk / Stefan Doosjen. De andere poulewinnaars die een ticket naar de finale behaalden, waren ODT’ers Joery Hemelaar / Arno de Lége (2e geplaatst) en de oud-winnaars van 2014 en 2015, de broers Aubrey en Alain Polderman van TTC Middelburg. Deze Middelburg-brothers(4e geplaatst) wisten het als 3e geplaatste ViceVersa-duo Marco Beckers / Joyce Mous-Schoone met 2-1 te verslaan. Na een lange tafeltennisperiode was dit één van hun laatste tafeltennistoernooien, omdat ze de tennissport graag weer willen oppakken. In de finaledriekamp ontspon zich een mooie strijd tussen deze zes zeer gelijkwaardige matadoren. In de 1e wedstrijd wisten Joery/ Arno gedecideerd het Middelburg-duo op een 3-0 nederlaag te trakteren. In wedstrijd 2 viel eigenlijk al min of meer de beslissing: ODT-rookies Pim / Stefan verloren met 1-2 van Aubrey / Alain, met een cruciale verloren dubbelpartij in 5 ‘close’ games. In de laatste ronde zorgden Pim / Stefan nog wel voor een sensationele 2-1- winst op Joery / Arno, maar dit was toch net niet genoeg voor hen om de hoofdprijs op te eisen. Die ging namelijk voor het eerst naar Joery / Arno, die eindelijk de titel binnen sleepten. Na afloop van de laatst geslagen bal, had elk duo meer dan voldoende wedstrijden gespeeld (elke speler 4 enkels en 4 dubbels. Elk team had dus 12 wedstrijden achter tafel gestaan, dus er gingen aardig wat drankjes over de toonbank van ODT! Koelste kikker van het toernooi was uiteindelijk ODT’er Stefan Doosjen, die de langste vijfgamer op zijn naam schreef.

Kijk hier voor alle foto's van het Open ODT Kanjers!Uitzendbureau Teamtoernooi 2017.

Hieronder de volledige eindstand van het 12e Open ODT Kanjers!Uitzendbureau Teamtoernooi 2017:

A-klasse
1.    Sjoerd Broos / Wilco Klasen (ODT)
2.    Jeroen Christianen / Nico Schuit (ODT)
3.    Joost Schoenmakers / Ronnie Oonincx (ODT / The Backhands)
4.    Tonnie Brouwers / Twan Vos (The Backhands/ Never Despair)
5.    Antoine Steendijk / Paul Verhaard (ODT)
6.    Wouter de Heide / Nick Broos (ODT)

B-klasse
1.    Joery Hemelaar / Arno de Lége (ODT)
2.    Pim Godschalk / Stefan Doosjen (ODT)
3.    Aubrey Polderman / Alain Polderman (Middelburg)