Knappe overwinning heren 1

Afgelopen zaterdag speelden de heren van ODT 1 de thuiswedstrijd tegen Avanti 2 uit Hazerswoude-dorp. Avanti 2 is de degradant uit de tweede divisie en de favoriet voor de titel. Voor ODT speelden Sjoerd Broos, Wouter Konings en Jeroen Christianen. Voor Avanti speelden Ronald Vijverberg, Edu Lamtara en Olaf Stolwijk. Jeroen beet het spits af tegen kopman Olaf. De eerste game ging nog verloren maar daarna won Jeroen overtuigend. Wouter verloor vervolgens van oud clubgenoot Ronald in vijf spannende games. Daarna kwam de huidige kopman van ODT Sjoerd in actie tegen Edu. Vorig seizoen verloor Sjoerd nog zijn eerste 12 wedstrijden maar op dit moment staat er geen maat op Sjoerd. Na een stroeve start won hij ook deze wedstrijd in vieren. Het dubbel kwamen Sjoerd en Jeroen 2-0 achter maar daarna herstelde ze zich goed. Helaas was de vijfde game toch voor Avanti. Na het dubbel kon Wouter de kopman van Avanti het helaas niet lastig maken en daarna kon Jeroen tegen Edu ook niet winnen. Hiermee stond een geflatteerde 4-2 achterstand op de borden. Na een kreet vanuit reserve Johan Linders: "kom op dan pak je die 6-4" werd een missie ingezet. Sjoerd pakte na een moeizaam begin Ronald. Wouter gaf Edu het nakijken met een ruime 3-0 overwinning. En daarna kwam de echte kopmannen clash. Sjoerd verloor de eerste twee games nipt met 2 punten verschil maar herstelde zich daarna knap. Diep in de vijfde game won Sjoerd met 15-13. Daarna was Ronald zo van slag dat Jeroen eenvoudig won. Hiermee stond de 6-4 dus alsnog op de borden en hadden de heren kans op meer. ODT heeft nu 15 punten uit 3 wedstrijden en alles staat dicht bij elkaar (2 teams met 16 punten, 2 teams met 15 punten en 2 teams met 14 punten). Maar de ODT mannen hebben laten zien voor dit seizoen nog veel in hun mars te hebben. Over drie weken gaat de competitie verder met een uitwedstrijd tegen Taverzo 2 uit Zoetermeer.

Sjoerd Broos in actie. Hij heeft nu 8 van de 9 wedstrijden gewonnen in de 3e divisie.