Sjoerd, Sietse, Stefan en Dylan winnen clubkampioenschappen

15/01/2017

Op zondag 15 januari 2017 werden de jaarlijkse ODT clubkampioenschappen gespeeld. Er werd gespeeld in 4 klassen (3 bij de senioren en 1 bij de jeugd). Kijk hier voor de foto's.

Aan het begin van het jaar was het weer tijd voor de clubkampioenschappen van tafeltennisvereniging ODT uit Roosendaal. Bij de senioren was er dit jaar een deelnemersveld van 30 spelers, verdeeld in een topklasse (4 spelers), een A- klasse (15 man) en een B- klasse (11 spelers). Vier ODT-jeugdspelers streden om de titel ‘beste ODT- jeugdspeler van 2017’.

Sjoerd, Wouter Konings, Jeroen en Joost mochten in een 4-kamp uitmaken wie zich dit jaar clubkampioen mocht noemen. Alle vier bleken behoorlijk aan elkaar gewaagd te zijn. Sjoerd en Joost wonnen overtuigend hun eerste twee enkelspelen. In de finale-partij liet Sjoerd zien dat hij deze dag duidelijk de sterkste was door Joost met 4-0 te verslaan. Joost eindigde knap als 2e.

De A-klasse was verdeeld in een 7-kamp en een 8-kamp, waarin de beste 4 spelers naar de kwartfinales gingen. In poule A werd Rob (1e) ongeslagen poulewinnaar. Edwin Remijn (overgevlogen uit Stockholm) eindigde als 2e. Arno werd 3e onder andere door knappe zeges op John en Peter. John eindigde ternauwernood op de 4e plek. In de B-klasse verschalkte titelverdediger Wouter de Heide (3e geplaatst) teamgenoot Wilco (2e) in een ‘thriller’(11-9 5e game) en werd zo poulewinnaar. Wilco belandde op de 2e plaats na zwaarbevochten zeges op Joery en Sietse. Als nummer 3 eindigde Joery. Sietse, regerend clubkampioen jeugd, sloeg zich, ondanks 3 verliespartijen, toch nog naar plek 4 en sloop zo door naar de kwartfinales. In de kwartfinales bleek dat poule B de sterkste spelers herbergden. De als 1e geplaatste Rob verloor verrassend van Sietse. Edwin Remijn (verliezend finalist 2016) verloor eveneens verrassend van taaie verdediger Joery. De andere toernooifavorieten Wilco en Wouter maakten hun favorietenrol wel waar tegen resp. Arno (3-0) en John (3-0). In de halve finale ging Sietse verder met stunten. Hij was nu ook een maatje te groot voor de als 2e geplaatste Wilco. In de andere halve finale was Wouter in 3 spannende games iets vaster dan Joery. In een zenuwslopende finale won aanstormend jeugdtalent Sietse uiteindelijk met 11-9 in de 5e game van Wouter en werd hij zo de nieuwe ODT clubkampioen in de A-klasse.

In de B-klasse waren de 11 spelers onderverdeeld in een 5-kamp en een 6-kamp. De eerste 2 gingen door naar de halve finales. In de 5-kamp werd Pim Godschalk overtuigend poulewinnaar. Stefan Doosjen stelde ook een ticket naar de halve finales veilig. In de 6-kamp was Kees Nuijten de revelatie door sterke spelers Laszlo en Paul te verslaan en ongeslagen poulewinnaar te worden. Laszlo won de strijd om plek 2 en was de 4e halve finalist. In de halve finales waren de spelers enorm aan elkaar gewaagd. Pim won in een spannende 5-gamer van Laszlo. In de andere halve finale stopte Stefan in een 5-gamer de opmars van Kees. In een gelijkopgaande finale sloeg Stefan zich uiteindelijk in 5 games naar een zwaarbevochten overwinning en mocht zich de nieuwe ODT clubkampioen 2017 noemen in de B-klasse. In de jeugdklasse was outsider Dylan Suijkerbuijk de sterkste door de beslissende partij tegen Joep Schoenmakers te winnen. Hij mag zich voor het eerst een jaar lang ODT jeugdclubkampioen noemen.

De complete uitslag van de ODT clubkampioenschappen 2017:

Senioren Topklasse

2. Joep Schoenmakers
3. Christian Steijn
4. Ties Keijzer

Kijk hier voor de foto's van de clubkampioenschappen.